Sport

Súlyos büntetést szabott ki az Újpestre az MLSZ

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) az Újpest – Videoton FC mérkőzés után súlyos büntetést szabott ki a budapesti csapatra.

Mi kell ahhoz, hogy Magyarországon lefújjanak egy meccset szurkolói rasszizmus miatt?
Az újpesti szurkolók egy részének viselkedése miatt félbeszakadt a Fehérvár elleni mérkőzés. De minek kellett volna történnie ahhoz, hogy a folyamatos huhogásnak komoly következménye legyen?

A lila-fehéreket, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása), szurkolói részéről tárgy játéktérre dobásáért, szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért (az ellenfél két színes bőrű játékosa felé történt „huhogások”)

1.500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá kötelezi a sportszervezetet a soron következő két hazai NB I-es bajnoki mérkőzésének nézők nélkül, zárt kapuk mögötti megrendezésére.

A Videoton FC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása), szurkolóinak rendbontásaiért (székek feltépése és játéktérre dobálása), valamint két labdarúgójának súlyosan sportszerűtlen magatartásáért 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik