Sport

Sikerült megmenteni a szörnyű sérülést szenvedett NFL-játékos lábát

Elsőre is látszott, hogy nagy a baj, akinek volt már súlyos térdsérülése, az felszisszenve kapott a lábához reflexszerűen, amikor megnézte, mi történt Zach Millerrel, az NFL-ben szereplő Chicago Bears tight endjével. Miller egy elkapás közben lépett nagyon szerencsétlenül, és a bal térde olyan természetellenes szögben volt, hogy szinte biztos volt, hogy az összes térdszalagja elszakadt.

Ennél viszont nagyobb volt a baj, mert a kórházba szállítás után kiderült, hogy a térdhajlatában lévő artéria is elszakadt, úgyhogy azonnali érsebészeti beavatkozásra volt szükség. Ami szerencsére jól sikerült, van vérkeringés a lábában, és a körülményekhez képest jól van, ami tényleg jó hír, mert az amputáció is felmerült, annyira súlyos volt a helyzet.

A sebészek elismerőek szóltak a Chicago csapatorvosáról, Mark Bowenről, aki Miller alacsony pulzusából gyorsan felismerte, hogy az érrendszeri problémáról van szó. A műtét során Miller jobb lábából vett szövetet ültettek be a sérült artéria javítása érdekében.Arról egyelőre korai lenne beszélni, hogy mi lesz a játékos pályafutásával, az biztos, hogy egyelőre nincs szállítható állapotban, úgyhogy egy darabig még biztosan New Orleansban marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik