Sport

Micheliszt kizárták, kilökték, mégis talpra állt

Rosszul indult Michelisz Norbert hétvégéje Japánban, hiszen a Honda gyári csapatának pilótáit utólag kizárták az előző versenyről, a Kínai Nagydíjról, így Michelisz 27,5 pontot bukott. Nem kell mondani, hogy ez mennyire bosszantó, hiszen Michelisz hatalmas harcot vív a volvós Thed Björkkel a vb-címért.

A Japán térségében tomboló tájfun miatt egy napra került az időmérő és mindkét futam Motegiben, és Michelisz megnyerte az időmérőt, így a főfutamon az első helyről indulhatott.

Az első versenyen a fordított rajtrács miatt a tizedik helyről startolt volna, de Micsigami Rjo és Nicky Catsburg motorcseréje miatt két helyet nyert. Michelisz a szakadó esőben gyorsan megelőzte Mehdi Bennanit, majd üldözőbe vette az ötödik helyen autózó Nestor Girolamit, aki azonban kilökte őt.

A magyar pilóta a 11. helyre esett vissza, így ismét megkezdte a felzárkózást, előbb Rob Huffot előzte meg, majd a kilökése miatt áthajtásos büntetést kapó Girolamit is maga mögé utasította. Michelisz hetedik lett az első versenyen, míg nagy riválisa, Björk negyedikként zárt. A két másik magyar közül Nagy Dániel a 15., Szabó Dávid a 17. lett.

A második futamban a mezőny a hatalmas eső miatt a biztonsági autó mögül rajtolt el, amely két kör után állt ki. Michelisz maga mögött tartotta Catsburgot, aztán a hetedik körben ismét bejött a safety car, és már csak akkor állt ki, amikor a mezőny teljesítette a táv 75 százalékát.

Michelisz pályafutása nyolcadik győzelmét aratta, ez volt idei harmadik sikere, ez a legtöbb a mezőnyben. Nagy 14., Szabó 16. lett a második futamban.

A bajnokság élmezőnyének állása két versenyhétvégével a vége előtt:

1. Björk 228,5 pont, 2. Michelisz 212, 3. Catsburg 204,5, 4. Monteiro 200.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik