Sport

Meccs nélkül lett világbajnok a magyar parataekwondos

Érdekes helyzetbe került Seregi Adrienn, aki úgy írt sporttörténelmet, hogy kategóriájában nem volt ellenfele.

Furcsa helyzetben találta magát Seregi Adrienn  a Londonban rendezett, hetedik parataekwondo világbajnokságon. A P32-es kategóriába nevezett, de oda senki más nem regisztrált, ezért a P34-be sorolták át. Ott az orosz Striukovát búcsúztatta a negyeddöntőben. A fináléba kerülésért a brit Pivaro várt rá, akit jobbnak ítéltek a bírók, ezzel Seregi Adrienn a harmadik helyen zárta a világbajnokságot, ami a P34-es kategóriát illeti.

A szervezők azonban nem hagyták szó nélkül Adri kiemelkedő teljesítményét, hiszen ő végigküzdötte a felkészülési időszakot, hogy a világbajnokságon kategóriájában a legjobbat nyújtsa. Önhibáján kívül került át másik csoportba, ahol több, mint szimplán helyt állva jutott elődöntőbe és szerzett érmet. A világbajnokság szervezői a P34-es bronzérem mellé ezért a P32-es kategória aranyérmét is a nyakába akasztották, így ő az első magyar parattaekwondós, aki világbajnoki aranyérmet vihet haza.

Ezt megelőzően Földy Nóra az elődöntőben a lengyel Kmiecet búcsúztatva jutott a fináléba, ahol a kolumbiai Rojast találták jobbnak a bírók, ezzel időrendben ő az, aki hazánknak az első érmet szerezte a parataekwondo világbajnokságok történetében.

Küzdelemben a tavalyi Eb-harmadik Simon Csaba (K41, 61 kg) a vb-n is megismételte teljesítményét és a dobogó harmadik fokára állhatott. 32-11-re verte a szerb Adamovot a negyeddöntőben. A fináléba kerülésért az orosz Krichfalushiy várt rá, aki azonban pontkülönbséges győzelmet aratva jutott a fináléba. Ezzel Csaba megszerezte a magyar küldöttség negyedik érmét – számolt be a wtftaekwondo.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik