Sport

MotoGP: Rossi nagyot esett, az év egyik legnagyobb versenye volt Japánban

A francia Johann Zarko szombaton kihasználta, hogy Marc Márquez és Valentino Rossi eltaktikázták a MotoGP Japán Nagydíjának kvalifikációját, így meglepetésre ő indulhatott az első helyről Motegiben vasárnap.

Nem volt könnyű dolga a versenyzőknek, sőt. Eső áztatta a pályát, úgyhogy közel sem voltak ideálisak a körülmények. Danilo Petrucci árt az élre az elején, majd 19 körrel a vége előtt jött egy kis dráma: Valentino Rossi csúszott ki és fejezte be a versenyt. Szerencsére úgy tűnt, nem sérült meg a veterán olasz.

12 körrel a vége előtt Márquez vette át a vezetést, csakhogy a világbajnoki pontversenyben nagy riválisa, Andrea Dovizioso nagy hajrába kezdett, hat körrel a vége előtt elment a spanyol mellett. Csakhogy Márquez nem hagyta magát, óriási csata kezdődött, oda-vissza előzgették egymást a végéig.

Az év egyik legnagyobb versenyének utolsó körébe Márquez belebakizott, Doviziosónak így volt esélye arra, hogy támadja riválisát, a pálya utolsó szektorában pedig meg is tette. A spanyol még visszatámadott, de kicsit kisodródott a kanyarban, Andrea Dovizioso így végül megnyerte a futamot.

Az utolsó kanyarok:

Az olasz öt ponttal csökkentette hátrányát a világbajnoki pontversenyben, jelenleg 11 pont Márquez előnye.

MotoGP, Japány, Nagydíj, a pontszerzők

1 Dovizioso
2 Marquez
3 Petrucci
4 Iannone
5 Rins
6 Lorenzo
7 A Espargaro
8 Zarco
9 Vinales
10 Baz
11 P Espargaro
12 Nakasuga
13 Lowes
14 Barbera
15 Rabat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik