Sport

30 millió forintra perli Roselyne Bachelot-t Rafael Nadal

A L’Équipe úgy tudja, hogy a világranglista első, 16-szoros Grand Slam-győztes Rafael Nadal 100 ezer euróra (kb. 30 millió forintra) Roselyne Bachelot-t, miután az egykori francia sportminiszter doppingolással vádolta meg a spanyol teniszezőt.

Nadal képviselőink keresztül azért kéri az összeget, mert állítása szerinte Bachelot nagy nyilvánosság előtt sértette meg a jó hírnevét a kijelentéseivel.

Az egykori miniszter 2016-ban jelentette ki egy tévéműsorban, hogy Nadal 2012-ben nem sérülés miatt hagyott ki hosszabb időt.

Mindannyian tudjuk, hogy az a sérülés, amely annyi hónapon át pályán kívül tartotta Nadalt, az egy pozitív doppingminta volt igazából

– mondta Bachelot a D8 nevű csatornának.

Az első tárgyalási nap már meg is volt, de sem a sportoló (hiszen Sanghajban épp a döntőért megy), sem az ex-miniszter nem volt jelen. Nadal jogi képviselője azt mondta, azért nyújtották be a keresetet, mert Bachelot szavai nagyon nagy gondot okozhattak volna – például elfordulhattak volna a szponzorok Nadaltól, amely dollár millióktól fosztotta volna meg a sportolót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik