Sport

A magyar lányok testén ámult Ulánbátor

Négyből kettő, már ami az érmeket illeti: a négyfős magyar csapat két medállal térhet haza az Ulánbátorban rendezett fitnesz- és testépítő-világbajnokságról. Buttás Viktória az atletikus fizikumúak kategóriájában végzett a második helyen, Till Bernadett pedig a 160 centi alatti modellek között lett bronzérmes.

Soha nem volt ilyen kicsi magyar csapat vb-n, de ennek az az egyetlen oka, hogy Mongóliába nem olyan egyszerű a bejutás. Budapestről közvetlen járat ode nem megy, Moszkván, Pekingen keresztül a legkönnyebben megközelíthető, a repülőjegy pedig több százezer forint, amit a sportolók maguk spóroltak össze. A kötelező oltásról már nem is beszélve.

A versenyen negyven ország 350 versenyzője vett részt. Mivel a rendezők minden kategóriában több versenyzőt is indíthattak, így várható volt, hogy a csapatversenyeken is előkelő helyezést érnek el. A mongolok hódították el a legjobb női csapat díjat Vietnam és Thaiföld előtt.

Hazánkat Till Bernadett (160 cm Model Physique), Buttás Viktória (Athletic Physique), Neményi Rita (Athletic Physique) és Drávucz András (Athletic Physique) képviselték, Buranits Ildikó, a WBPF Hungary és az európai szövetség főtitkára a csapat vezetése mellett a bírói feladatok is elvállalta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik