Sport

Hibátlanul menetel a Veszprém a Bajnokok Ligájában

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata szombaton harmadik mérkőzését is megnyerte a Bajnokok Ligája B csoportjában, Ljubomir Vranjes együttese a Meskov Breszt otthonában diadalmaskodott. Korábban a Celjét és a Flensburgot verték Nagy Lászlóék.

Elég nehéz volt ez a találkozó a magyar bajnok számára, az első félidőben volt, hogy három góllal (7-4) is vezetett a fehérorosz gárda. A szünetre aztán már a magyar csapat mehetett kétgólos előnnyel (12-14), de a második játékrészben előbb egyenlített, majd fordított és többször is vezetett a Breszt.

23-23 után aztán állva hagyták ellenfelüket a veszprémiek, sokkal jobbak voltak a hajrában, így teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót. 26-29 lett a végeredmény.

Lékai Máté a csapat húzóembere volt, nyolc gólt is szerzett.

Korábban a csoport egyik topcsapata, a Kielce kikapott Fehérszoroszágban. Így duplán édes lehet ez a győzelem a Telekom Veszprémnek, mivel így most lépéselőnyben vannak a riválissal szemben.

A veszprémiek egyébként tizedik alkalommal találkoztak a fehérorosz együttessel tétmérkőzésen, és tizedszer győztek, kétszer hosszabbítás után.

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 3. forduló

Meskov Breszt – Telekom Veszprém 26-29 (12-14)

Veszprém: Alilovic, Mikler (kapusok), Ancsin 2, Blagotinsek 1, Gajic 3, Ilics 5, Jamali 1, Lékai 8, Manaszkov 2, Marguc 3, Nagy L. 2, Nilsson, Schuch, Sulic, Terzics, Ugalde 2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik