Sport

Kézilabda BL: Zágrábban szerezte meg első győzelmét a Szeged

A MOL-Pick Szeged öt góllal győzött a horvát PPD Zagreb vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a második forduló szombati játéknapján.

Első gólját kettős emberhátrányból szerezte a magyar együttes, és bár ellenfele egy ideig tartotta magát, a vendégek csakhamar hárommal, majd öttel vezettek (4-9). A hazájában szereplő Denis Buntic találataival tartotta előnyét a Szeged, a horvát jobbátlövő 23 perc alatt ötször talált be, de az orosz Szergej Gorbok is rendkívül hatékonyan lőtt. A zágrábiak minden játékelemben gyengébbnek bizonyultak, így a szünetben már öt gól volt a hátrányuk (12-17).

Sok játékmegszakítás jellemezte a második félidő elejét, de ez az eredmény alakulását egy ideig nem befolyásolta. Balogh Zsolt vezérletével tovább növelte a különbséget a vendégcsapat, azonban 21-14-nél kényelmessé vált és megtorpant. A lelkes házigazdák 22-21-re felzárkóztak, és bár ettől a játék színvonala nem javult, a küzdelem fokozódott. A hajrában a spanyol José Manuel Sierrát a szegedi háló előtt a horvát Marin Sego váltotta, ami remek edzői döntésnek bizonyult, mert a honfitársai ellen pályára lépő kapusnak fontos védései voltak, csapata pedig a meccs egészét tekintve megérdemelten győzött öt góllal.

A szegediek jövő vasárnap hazai pályán, a svéd IFK Kristianstad ellen folytatják BL-szereplésüket.

Végeredmény – Kézilabda Bajnokok Ligája, 2. csoportmérkőzés

PPD Zagreb (horvát) – MOL-Pick Szeged 23-28 (12-17)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik