Sport

Kézi BL: Keményen meg kellett küzdenie a győzelemért a Veszprémnek

A Telekom Veszprém hazai pályán 28-27-re legyőzte a német Flensburg-Handewitt csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a második forduló szombati játéknapján. A hazaiak keretéből Ancsin Gábor, Jamali Iman és Ligetvári Patrik is hiányzott.

Az előző idényben BL-bronzérmes veszprémiek játékán az első perctől kezdve jól látszott, hogy új edzője gyakorlatilag tökéletesen ismeri az aktuális ellenfél játékát. Ljubomir Vranjes 2006 és 2009 között a Flensburg játékosa volt, edzőként pedig 2010-től idén tavaszig tevékenykedett a német csapatnál.

A magyar együttes eleinte támadásban és védekezésben is hatékonyabb volt a vendégeknél (4-1), akik azonban gyorsan felvették a játék ritmusát. A folytatásban kemény, ugyanakkor színvonalas mezőnyjátékot és látványos gólokat produkáltak a csapatok. A szünetben 15-14-re vezettek a hazaiak.

A második félidőben tudott először előnybe kerülni a Flensburg és mivel ebben az időszakban hatékonyabban kézilabdázott, csakhamar három gólra nőtt a különbség (16-19). Vranjes ekkor becserélte Mikler Rolandot a veszprémi kapuba, aki fantasztikusan védett, így csökkent a magyarok hátránya.

A Veszprémnek egyenlítenie, majd rögtön ezután – egy 6-1-es sorozat nyomán – fordítania is sikerült, és a rendkívül izgalmas hajrában Mikler, Nagy László és Lékai Máté remek megoldásainak köszönhetően megnyerte a rangadót. A Flensburg korábban csak egyszer, a KEK 2001-es negyeddöntőjében tudott nyerni Veszprémben, azóta a magyar csapat házigazdaként most győzött negyedszer a német együttessel szemben.

Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy akartunk, és ezzel elégedett is vagyok. A második félidőben mindig volt valaki, aki el tudta venni tőlünk a labdát. Sok ziccert hagytunk ki, ami nagyban köszönhető a remek kapusuknak, Matthias Anderssonnak. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy visszaküzdöttük magunkat a meccsbe, és ahogy a srácok harcoltak. Örültem, hogy láthattam, ahogy a fiúk egymásért küzdenek. Ma mindent megtettünk a győzelemért

– idézi a Veszprém honlapja Ljubomir Vranjes vezetőedzőt a mérkőzést követően.

Jövő szombaton a fehérorosz Meskov Breszt otthonában folytatják BL-szereplésüket a bakonyiak.

Eredmény – Kézilabda Bajnokok Ligája, 2. csoportmérkőzés

Telekom Veszprém – SG Flensburg-Handewitt (német) 28-27 (15-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik