Sport

Elveszítették a legfontosabb meccset a női röpisek az Eb-n

A magyar női röplabda-válogatott a 2017-es Európa-bajnokság nyitónapján a társrendező Azerbajdzsánnal játszott Bakuban, a találkozóra az ország elnöke, Ilham Alijev is kilátogatott. Különösen fontos volt egyébként ez az összecsapás, ugyanis egy győzelem már továbbjutást érhet a csoportból, márpedig a lengyel és a német csapat is erősebb a magyar-azeri kettősnél, ellenük óriási bravúr lenne a siker. A találkozó egyórás késéssel indult, annyira elhúzódott az orosz-ukrán nyitómeccs.

Most a magyar női röpisek készülnek csodát tenni
A magyar női röplabda-válogatott pénteken megkezdi szereplését az azeri-grúz közös rendezés Európa-bajnokságon. Egy győzelem már továbbjutást érhet a csoportból.

A magyar válogatott, amelyből meghatározó emberek hiányoznak, nagyszerűen kezdett, az első szettben 19-13-ra is vezettek Szakmáryék, és ugyan feljöttek egy pontra az azeriek, Alberto Salomoni szövetségi kapitány jó ütemben kért időt, így 22-19-nél közel kerültünk a játszma megnyeréséhez. Az azeriek nagyot hajráztak, 25-23-ra hozták a felvonást.

A második játékrészre magyar oldalon rányomta a bélyegét az első szettben történtek, csak szaladt a csapat az eredmény után. Azerbajdzsán 25-14-re nyert és már 2-0-ra vezetett.

A harmadik játszma eleje szoros volt, és bár magabiztos előnybe kerültek az azeriek, a magyar csapatnak voltak fellángolásai, így sokáig még behozható távolságban voltunk. A végén aztán már jöttek magyar részről a hibák, az azeriek pedig behúzták a meccset három szettben.

A vereség ellenére még semmi sincs veszve, viszont előzetesen az azeriek voltak azok, akik ellen győzelemben bízhattunk. Két éve például pont őket vertük és jutottunk tovább a csoportból. Szombaton a lengyelek következnek, majd vasárnap a németek, akik az oroszok után a második legeredményesebbek a női Eb-ken. Bravúrra lesz szükség.

A magyar válogatott a 2015-ös tornán 28 év távollét után tért vissza az európai elitbe, majd az idei tornára is kijutottunk, 2019-ben pedig társrendezők leszünk.

Eredmény – női röplabda Eb, 1. forduló, A csoport

Azerbajdzsán – Magyarország 3-0 (23, 14, 16)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik