Sport

Budapest újabb olimpiát rendezne

24.hu
24.hu

2017. 09. 15. 11:22

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság limai ülésén szóba került a 2021-es, vagy a 2023-as Ifjúsági Olimpia megrendezése is.

 

Christophe Dubi, az Olimpiai Játékok IOC vezérigazgatója megerősítette, már többször tanácskoztak abban kérdésben, hogy Budapest esetleg megrendezné a 2021-es, vagy a 2023-as Ifjúsági Olimpiai Játékokat..

Nyilvánvalóan nagyon jó ajánlatot tettek. Világosan látszik, az olimpiai pályázatba (2024-e, a szerk.) nagyon sok munkát tettek, nagyon kreatívak voltak. Ez egy olyan város, amely képes otthont adni az olimpiának

– idézi Dubit az insidethegames.biz.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) limai teljes ülésén tartózkodó Kulcsár Krisztián szerint is vizsgálják annak lehetőségét, hogy a jövőben mely világversenyeknek lehetne házigazdája Magyarország, Budapest; közéjük tartoznak különféle multisportesemények, mint az Universiade, az Európa Játékok, vagy az ifjúsági olimpia, de egyik sincs kifejezetten napirenden.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke ezekkel a mondatokkal reagált az olimpiai mozgalommal foglalkozó insidethegames.biz oldalon minap megjelent cikkre, amely szerint Budapest a 2024-es olimpiai játékok visszalépése után célkeresztbe helyzete a 2021-es, vagy 2023-as ifjúsági olimpia megrendezését.

Fontos azonban azt is szem előtt tartani, hogy az adott viadal mennyire segíti elő vagy hátráltatja egy későbbi budapesti olimpiarendezés sikeres pályázatát. Hangsúlyozom, az említett multisporteseményekkel kapcsolatban semmiféle döntés nem született. Belső egyeztetések vannak folyamatban, a vonatkozó nemzetközi szervezetekkel pedig nem a rendezésről tárgyalunk, hanem szakmai párbeszéd folyik

– jelentette ki minderre reflektálva Kulcsár Krisztián a MOB honlapján.

A beszámoló leszögezi, Kulcsár Krisztián és a MOB elnöksége elkötelezett a budapesti olimpiarendezés mellett.

Meggyőződésem, hogy ehhez társadalmi és politikai támogatottságra, összefogásra, konszenzusra van szükség, ennek megteremtésén dolgoznunk kell, a munkánk eredményét pedig referendum formájában megmérni. Leghamarabb a 2032-es nyári olimpia jöhetne szóba. Addig még sok idő van, másfél évtized

– mondta a MOB elsőszámú vezetője.

Kulcsár Krisztián úgy vélte, a közelmúltban Magyarország sok európai és világversenyt rendezett, amelyeknek nagyon jó nemzetközi visszhangja volt, emellett számos sportlétesítmény megépült, környezetük megújult, megszépült, így van mire alapozni a tervezést.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Robin Williams during "One Hour Photo" Press Conference with Robin Williams and Michael Vartan at Park Hyatt Hotel in Century City, California, United States. (Photo by Vera Anderson/WireImage)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.