Sport

Ötvenöt gólt vert ellenfelére a Vác

Mondhatni magabiztosan jutott tovább a női kézis csapat az EHF-kupában. A Ferencváros kemény csapatot kapott a Bajnokok Ligájában.

A Vác női kézilabdacsapata kettős győzelemmel jutott tovább az EHF-kupa-selejtező első fordulójából, miután a vasárnapi visszavágón is nagy különbséggel bizonyult jobbnak az izraeli Holon együttesénél.

A váciak szombaton, a párharc első felvonását 29 góllal (46-17) nyerték meg, ellenfelük az ugyancsak Vácon megrendezett visszavágón sem tudta megszorítani őket.

A Vác ellenfele a következő körben a német Buxtehuder SV lesz. A magyar együttes október 14-én, a párharc első felvonásán idegenben lép pályára.

női EHF-kupa, selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Holon HC (izraeli)-Váci NKSE 18-44 (9-20)
Továbbjutott: a Váci NKSE, kettős győzelemmel, 90-35-ös gólkülönbséggel.

Kemény csapatot kapott a Fradi

A német Thüringer HC megnyerte az egyik selejtezőtornát a női kézilabda Bajnokok Ligájában, és a Ferencváros csoportjába került a főtáblán.

A német csapat hazai pályán, Nordhausenben előbb a spanyol Mecalia Atlético Guardest győzte le (31-21), majd vasárnap a svéd H 65 Höörs HK együttesénél is jobbnak bizonyult (33-24).

A Thüringer HC és az FTC-Rail Cargo Hungaria mellett a norvég Larvik és az előző idényben ezüstérmes macedón Vardar Szkopje szerepel majd a C csoportban, amelynek első fordulóját október 6-án és 7-én rendezik.

A címvédő Győri Audi ETO KC ellenfele az orosz Rosztov-Don, a dán Midtjylland és a francia Brest Bretagne lesz a B csoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik