Sport

A fiataloké a US Open döntője

Sloane Stephens és Madison Keys jutott be az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjébe, vagyis a négy amerikai közül a két legfiatalabb. Előbbi Venus Williams, utóbbi Coco Vandeweghe legyőzésével lett finalista.

Williams az idei harmadik döntőjéért szállt harcba, a 37 éves játékos korábban az Australian Open és a wimbledoni torna fináléjában is szerepelt. New Yorkban azonban már nem fog, hiába állt hozzá közel.

32 évvel később a US Openen ugyanez a helyzet állt elő, ráadásul ott volt a legjobbak között a sokadvirágzását élő Venus Williams is, aki 37 évesen szenzációs évet futott: az Australian Openen  és Wimbledonban is döntőt vívhatott, és ettől a bravúrtól New Yorkban sem állt messze. Stephens 6:1-re nyerte az első szettet, ám a kétszeres US Open-győztes a második játszmában letarolta ellenfelét 6:0-ra, így a döntés az utolsó játszmára maradt. A védső szett gigászi küzdelmet hozott, végül Stephens 7:5-re tudott diadalmaskodni.

Kevesebb izgalmat hozott a másik elüdöntő, a 22 esztendős Madison Keys az első szettet 6:1-re, a következőt 6:2-re nyerve érte el a finálét.

US Open, New York (50 400 000 dollár, kemény pálya) női egyes, elődöntő

Stephens (amerikai)–V. Williams (amerikai, 9.) 6:1, 0:6, 7:5
Keys (amerikai, 15.)–Vandeweghe (amerikai, 20.) 6:1, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik