Sport

Valentino Rossi: A vébé elvesztése jobban fáj, mint a lábam

A hétvégén San Marinóba látogat a MotoGP mezőnye, a misanói pálya pedig nincs messze a hétszeres bajnok Valentino Rossi otthonától, Tavulliától. Csakhogy az olasz motoros legenda nemrég eltörte a lábát motokrossz közben, szóval kihagyja a hazai futamát.

A lábam fáj, de összességében rendben vagyok. Lelkileg jobban megvisel, hogy ezzel biztosan oda a világbajnokság és, hogy ki kell hagynom a hazai versenyt

mondta Rossi a sorozat hivatalos honlapjának.

Bocsánatot kért a csapatától és minden erejével azon van, hogy minél hamarabb visszatérjen. Szeptember végén lesz az aragóni versenyhétvége, de szerinte még az is túl közeli a versenyzéshez, csak 22 nappal lesz a sérülése után. Márpedig 2010-ben, egy hasonló sérülésnél 40 napjába telt, hogy újra motorra pattanjon. Mondjuk most szerinte a fájdalom kisebb, és gyorsabban gyógyul, de szeptember vége túl közel van a 38 éves motorosnak.

A világbajnoki pontversenyt Andrea Dovizioso vezeti, az olasznak 183 pontja van, a spanyol Marc Márqueznek 174,  szintén spanyol Maverick Vinalesnek pedig 170. Rossi a negyedik 157-tel. A szezonból még hat versenyfutam van vissza, ebből egyet, de sanszosan kettőt legalább ki fog hagyni Rossi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik