Sport

Bacskai Balázs egy tanzániai bunyós ellen készül

Bacskai Balázst jövő pénteken a tanzániai Salehe Mkalekwa (10 győzelem, 3 vereség) ellen láthatjuk, egy hat menetre tervezett összecsapás során.

Hozzám hasonló méretű, balkezes sráccal küzdök. Igazi tapasztalatszerző mérkőzés előtt állok, hiszen, ahogy nemrég Rácz Félix is fogalmazott, nekem most minél több ringbe lépésre van szükségem, hogy meccsszámban behozzam a velem egykorú, de régebb óta profiskodó későbbi potenciális ellenfeleket. Az előrelépéshez gyakran kell bokszolnom

– mondta a korábbi amatőr junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok és olimpikon ökölvívó, aki első profi meccsét még 72,6 kilogrammban, azaz középsúlyban vívta, ezúttal azonban nagyváltósúlyban (69,85 kg) bokszol.

Megnéztük a nemzetközi mezőnyt, és be kellett látnunk, hogy egyelőre nem indokolt a középsúlyú jelenlétem. Én 75 kiló körül mozgok edzéseken, míg középsúlyban az elit bunyósok, akár 80-81 kilóról fogyasztanak. Ez komoly súlykülönbség, ami hátrányt jelenthet egy-egy meccsen. Középsúlyba akkor kell majd visszatérni, ha majd én is 80 kiló körül leszek két küzdelem között. A profi szisztéma szerencsésebb abból a szempontból, hogy itt közel másfél nappal a mérkőzések előtt mérlegelünk, így van idő a visszatöltésre. Úgy érzem, jóval erősebb leszek ebben a súlycsoportban

– adott betekintést a súlycsoport-váltás hátteréről Benji a promóter honlapján.

A szeptember 15-én, pénteken megrendezésre kerülő eseményen kötelek közé lép a veretlen cirkálósúlyú WBO Interkontinentális bajnok Szellő Imre, a WBO nagypehelysúly Európa-bajnoka Kovács Zoltán, illetve a WBO nagyváltósúlyú ifjúsági bajnoki övéért küzdő Egedi Renátó is. Szintén a ringben láthatjuk Darmos Józsefet, Berki Ferenc Jr-t, Törteli Balázst, Kispál Zoltánt, és Márton Balázst.

A gálára a belépőjegyek már elővételben elfogytak, ám az M4 Sport és az m4sport.hu szeptember 15-én, pénteken, 21.45-től élőben sugározza a legjobb magyar profi ökölvívók első őszi fellépését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik