Sport

Tassi Attila az élre állt

A kéthónapos nyári szünetet követően Buriramban folytatódott a TCR International Series, a M1RA Motorsport versenyzője, Tassi Attila pedig visszaszerezte az első helyet az összetett pontversenyben.

Az istálló Thaiföldön korábban soha nem látott pilótafelállásban indult, ugyanis a csapat másik pilótája, Roberto Colciago a németországi versenyen súlyosan megsérült és nem engedték az orvosok versenyezni. Mivel a csapat – akárcsak a Hungaroringen – három autót nevezett, az ismét beugró Michelisz Norbert mellé szükség volt még egy pilótára. A szezon hátralevő részére a M1RA a szerződtette a 16 esztendős olasz pilótát, Giacomo Altoét. Ezzel egészen elképesztően fiatal párost hozott össze, hiszen Tassi is csupán 18 esztendős.

A kvalifikáció remekül sikerült: Michelisz a harmadik, Tassi az ötödik, Altoé pedig a hetedik rajtkockáról indulhatott. Michelisz meg is nyerte az első futamot, Tassi pedig harmadik helyen végzett, Altoé pedig hatodik lett. A második futamon a fordított rajtrács ellenére és bár Michelisz technikai probléma miatt kiesett ebből a versenyből, elég időt töltött a pályán, hogy megvédje Tassi negyedik helyét az akkor listavezető Vernaytől, Altoé pedig a dobogó második fokára állhatott.

A burirami hétvége után Tassi és a M1RA Motorsport is vezeti az összetett pontversenyt. Legközelebb, október 8-án, a szezon utolsó előtti versenyhétvégéjén Kínában csap össze a mezőny.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik