Sport

Röplabda: Eb-ezüstérmet nyert a németekkel Grózer György

A német férfi röplabda-válogatottban szereplő Grózer György ezüstérmet nyert csapatával a lengyelországi Európa-bajnokságon.

Vasárnap a krakkói fináléban az oroszok ötszettes, drámai küzdelemben kerekedtek felül, pedig az aranyérmes csapat a döntőig egyetlen játszmát sem vesztett. A németek első érmüket nyerték Európa-bajnokságon.

A 32 éves röplabdázó a korábban ugyancsak válogatott röplabdázó édesapjához hasonlóan magyar-német kettős állampolgár. A Vasasnál kezdett játszani, majd a Dunaferrben és a Kaposvárban szerepelt 2002-ben igazolt Németországba igazolt, a Friedrichshafenhez. Ezt követően két évig a lengyel Asseco Resovia Rzeszów csapatában röplabdázott, amellyel bajnoki címet és CEV Kupa-ezüstérmet ünnepelhetett, 2012-ben pedig a bajnokság legértékesebb játékosának választották. Később Dél-Koreában és Katarban is játszott.

A 2000-es évek második felében többször pályára lépett a magyar válogatottban, de később úgy döntött, a pályafutását szem előtt tartva a német színeket képviseli. Az Európa-ligában 2009-ben első, a világbajnokságon 2014-ben harmadik lett.

Az Eb-bronzot Szerbia szerezte meg, ugyanis a helyosztón, szintén 3-2-re legyőzte a belga válogatottat.

Röplabda, Európa-bajnokság, eredmények

Döntő:
Oroszország-Németország 3-2 (19, -20, 22, -17, 13)
Bronzmeccs:
Szerbia-Belgium 3-2 (17, -22, -19, 22, 12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik