Sport

Piros Zsombor: Szeretnék minimum egy Grand Slamet nyerni

A 17 éves Piros Zsombor valósággal berobbant a 2017-es szezonban. A teniszező még a juniorok között kezdte a szezont, ahol januárban egyéniben Australian Opent, májusban – igaz, párosban – pedig Roland Garrost nyert. A Hosszabbítás készített az azóta már a felnőttek között edződő magyar tehetséggel. A fiatal teniszező a tanulási fázisban van, és ezzel ő is tisztában van, türelmes.

Az eddigi legnagyobb sikerem az Ausztrál Open-győzelmem volt. Ez, valamint hogy kétszeres Grand Slam-győztes vagyok juttatott el oda, hogy én inkább abbahagynám a juniort. Most hatalmas lehetőségnek számítanak ezek a (felnőtt) Future-versenyek. Az ezeken való indulás, akkor is megérte volna, ha nem sikerültek volna ilyen jól. Tapasztalatot gyűjtök és szinte minden meccs előrébb visz

– mondta Piros, aki éppen Kecskeméten is egy ilyen Future-versenyen vett részt, ahol egészen a döntőig menetel. Hozzátette: hatalmas dolognak tartja, hogy játszott már TOP100-as versenyző (Szergej Sztahovszkij) ellen is Budapesten, akit amúgy egy szett erejéig meg is tudott szorongatni. De itt nem állna meg, sőt.

A célom az egész karrieremre elég magas. Szeretnék top 10-es játékos lenni és egy darab Grand Slam-tornát nyerni

– így Piros, aki szerint vele nem fog az előfordulni, mint Fucsovics Mártonnal, aki hiába nyert juniorként wimbledoni bajnoki címet, egy ideig óriási hullámvölgyben volt a karrierjét illetően.

Közeledik most ez az időszak, hogy hogyan is lesz ez a felnőtt mezőnybe való átváltás. Az alázatot kell megtartani, ez a legfontosabb. (…) Azt kell jól kezelni, hogy átkerült most rám a nyomás.

Piros jelenleg a 908. helyen áll a világranglistán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik