Sport

Nem elírás: a férfi mezőnyben lett harmadik a magyar női váltó

A női válogatott harmadikként végzett a férfi váltók 3000 méteres küzdelmében a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának szerdai napján.

A győzelmet a várakozásoknak megfelelően a férfi válogatottra épülő staféta szerezte meg, amelyben Burján Csaba, Varnyú Alex, Liu Shaolin Sándor és az ob-n immár harmadik aranyát begyűjtő Liu Shaoang szerepelt, írja az MTI. A győztes négyes 4:03.673 perces idejétől közel tíz másodperccel maradt el a Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású csapat.

A női váltók 3000 méteres küzdelmében a Somogyi Barbara, Dobrán Fanni, Vágvölgyi Mercédesz, Varga Regina Eszter összeállítású staféta nyert. Ebben a számban indult és lett második a legfiatalabb fiúkat felsorakoztató négyes.

A női válogatott és a legfiatalabb férficsapat kicseréléséről a szakmai stáb döntött, mert előnyösebbnek vélte mindkét négyes számára.

Az ob gyakorlatilag olimpiai tesztverseny, ugyanis éppen olyan ritmusban és annyi szünettel bonyolítják le a versenyeket, ahogy az majd a februári, phjongcshangi téli olimpián lesz. Az esemény nem válogató, hanem az olimpiai keret számára szeretnék beállítani a szakemberek az optimális felkészülési edzéstervet.

A versenyek szombaton folytatódnak, majd a zárónap hétfőn lesz a Gyakorló Jégcsarnokban. A program minden alkalommal 18 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik