Sport

Kosárlabda Eb: Hanga Ádámmal és DeAndre Kane nélkül utazik a magyar csapat

Kijelölte tizenkettes keretét a számunkra pénteken kezdődő Európa-bajnokságra a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan.

Bekerült a csapatba a hosszas huza-vona után Barcelonába igazoló védő, Hanga Ádám. Kimaradt viszont az a honosított DeAndre Kane, aki nem utazott el a csapat edzőtáborába sem.

Honosításával kapcsolatban én hoztam döntést, amikor úgy tűnt, hogy Hanga Ádám biztosan az NBA-be szerződik. Bivalyerős hátvédet kerestem, aki sokban hasonlít Ádámhoz, ugyanis róla még májusban is azt gondoltuk, hogy a tengerentúlon folytatja karrierjét, ebben az esetben az Eb-re nem tudott volna jönni.

– nyilatkozott az esetről Ivkovics a Nemzeti Sportnak.

A fiatalabb generációból Váradi Benedek helyett Allen Rosco kap lehetőséget, illetve a térdsérülést szenvedő Tóth Ádám helyett kényszerűségből Karahodzsics Kemal szerepel majd.

A magyar válogatott kerete

Allen Rosco (Tenerife), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Ferencz Csaba (Körmend), Hanga Ádám (Barcelona), Karahodzsics Kemal (Kecskemét), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Kovács Péter (Szolnok), Perl Zoltán (Szombathely), Ruják András (Paks), Tóth Norbert (Szombathely), Vojvoda Dávid (Szolnok), Wittmann Krisztián (Kecskemét)

A válogatott Eb-menetrendje:
szeptember 1.: Magyarország-Horvátország 14.00
szeptember 2.: Magyarország-Montenegró 14.00
szeptember 4.: Magyarország-Csehország 14.00
szeptember 5.: Magyarország-Románia 19.30
szeptember 7.: Magyarország-Spanyolország 16.15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik