Sport

Federer nem teniszezik csak úgy

Megszenvedett a US Open első fordulójában a svájci zseni, de a háta jól van, és inkább azt reméli, egyre jobb formában lesz, mintsem egyre rosszabb állapotban.

Roger Federer megszenvedett az első fordulós ellenfelével, a 19 éves amerikai Frances Tiafoe-val a US Openen. A svájci klasszis 2 óra 40 perces csatában, döntő szettben verte a hazai kedvencet.

Federer New York-i elsőkörös mérlege ezzel már 17-0, egyébként sem kapott ki GS-nyitókörben a 2003-as Roland Garros óta. A 19-szeres GS-győztest tavaly nem láthatták New Yorkban, mert sérülés miatt nem indult:

Úgy éreztem, az egész épületből árad felém az energia. Nagyon izgatottak voltak a rajongók, hogy ismét láthatnak engem, különösen a tavalyi szünet miatt. Fantasztikus közönség volt ez ma, amelyik mindkét játékost támogatta. Egy öröm volt ilyen körítés mellett játszani.

Még fontosabb üzenet, hogy Federer egészségesnek látszott: miután Montrealban kikapott Alexander Zverevtől, hátfájás miatt két hét szünetet tartott, és a rajongók már aggódtak érte, hogy jól van-e. Nos, a US Openen úgy tűnt, a teste bírja a terhelést.

“Valószínűleg el sem indultam volna a tornán, ha úgy érzem, meccsről meccsre rosszabb lehet a hátam. Csak olyan állapotban játszom, amilyenben messzire juthatok” – tette hozzá.

Federer a következő körben a szlovák Blaz Kavcic vagy az orosz Mihail Juzsnyij ellen folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik