Sport

Újabb Milák-parádé a junior úszóvébén

Egy aranyat és két ezüstöt nyertek a magyar úszók az indianapolisi junior vb zárónapján. Milák Kristóf az időket összehasonlító FINA-táblázat alapján az egész vb legjobb eredményével nyert.

Milák Kristóf révén a zárónapon is jutott aranyérem a magyaroknak a junior úszóvébén: a 200 pillangót 1:53.87 perccel nyerte meg, amellyel Budapesten is dobogóra állhatott volna – közölte az NSO.hu.

Milák négyszeres világbajnokként a legeredményesbbnek számít a fiúk között, rajta kívül Németh Nándor száz gyorson, Késely Ajna kétszáz gyorson lett ezüstérmes.

Csapatunk összesen tizenhat éremmel zárt (5 arany, 8 ezüst, 3 bronz), a legeredményesebb európai nemzetként.

Milák a netanyai junior Eb-n még a mostaninál is jobb idővel nyert (1:53.79), de azt a FINA nem hitelesítette. Talán ezért morgolódott picit a szenzációs eredmény után Indianapolisban:

Jobbat szerettem volna. Mennyire kezdtem? 53.3? Na, hát ugyanaz, mint Netanyában. A második száz meg perc körül. Több kellett volna. Talán ha valaki tud velem jönni, és legalább kicsit nyomás alatt tart.

Erre viszont senki nem volt képes, már az első hossz után 1.3 másodperccel vezetett, és a különbség végig csak nőtt, egészen 3.2 másodpercig.

Késely Ajna egy arannyal, három ezüsttel zárta a vébét, a zárónapon hatalmas csatát vívott a kanadaiak nagy esélyesével, az olimpián váltóban már kétszer is bronzérmes Taylor Ruckkal, aki a jóval hosszabb karjával nyert, két századdal jobb benyúlást produkált.

Németh Nándor elérte e kitűzött célt, megverte az amerikaiakat a saját medencéjükben, viszont az orosz Girjev megelőzte: “Nem tudom, mi volt velem a második ötvenen. Azt tudtam, hogy le fog fordulni, ezért is akartam elmenni jobban az elején. De sem ez nem ment úgy, sem a második fele. Valahogy nem gyorsultam.”

A panaszkodó sportolót az edzője, Plagányi Zsolt vigasztalta, mondván, “teljesen rendben van ez, most jött ki a hullámvölgy a váltó után, lehet, hogy már holnap jobb időt mennél.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik