Sport

Így búcsúzott Hanga Ádám a Baskoniától

Kedden hivatalosan Barcelonába igazolt hosszas huza-vona után Hanga Ádám.

Az Európa legjobb védőjének is megválasztott kosarasért nagyot küzdött a Baskonia, de végül sajtóhírek szerint 400 ezer euróért cserébe elengedte a katalánokhoz, ahol három évre szóló szerződést kötött. Hanga azonban nagyon hálás a vitoriai klubnak, s egy hosszú üzenetben búcsúzott a csapattól, s annak szurkolóitól.

Profi sportolóként néha változtatni kell, hogy fejlődhess. Ezeket meg kell ragadni, ahogyan én is próbáltam a Spurs ajánlatánál, hiszen nem titkolt célom, hogy az NBA-ben játszhassak. Nagyon csalódott vagyok, hogy ez nem sikerült, de nem minden ígéretet tartanak be az NBA-ben, ezt megtanultam

– kezdi Hanga, majd rátér a Baskoniánál eltöltött időszakra is.

Az elmúlt két évem csodás volt, remek csapatunk volt egészen különleges csapategységgel. Nagyon büszke vagyok rá, hogy lehettem a Baskonia csapatkapitánya. Mindig mindent beleadtam, hogy segítsem a csapatot. Nyugodtan mondhatom, hogy sohasem éreztem ahhoz fogható támogatást, amit itt kaptam, leírhatatlan érzés 15000 ember előtt pályára lépni. A családom és én is imádjuk Vitoriát, a lányaim is itt születtek, mondhatom, hogy otthonommá vált a város.

A végén azért azt is megjegyzi a magyar játékos, hogy boldogan vált a világ egyik legjobb csapatának tagja. Egyelőre nehéz megítélni, hogy ez csak felkorbácsolja a Baskonia szurkolóit, vagy szemet hunynak, amiért Hanga az egyik nagy ellenfél csapatába szerződött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik