Sport

Bucira verték a pólósok Dél-Afrikát az Universiadén

A waterpolo.hu tájékoztatása szerint Märcz Tamás csapata 24-5-re ütötte ki Dél-Afrikát a tajpeji Universiadén. Ki kell emelni Kovács Gergőt és Kovács Pétert, akik fejenként öt-öt gólt vállaltak a férfiválogatott nagyarányú győzelméből.

A meccs első két gólját is ők lőtték, előbb Péter, majd Gergő volt eredményes, aztán csatlakoztak a társak is, így az első negyedet követően már 8–1-re vezetett a magyar csapat. A 24-5-ös győzelem azt jelentette, hogy a magyar válogatott Szerbia mögött a C-csoport második helyén jutott tovább.

Märcz Tamás a mérkőzést követően azt mondta, az várható volt, hogy nagy különbséggel nyer a magyar válogatott.

A meccs első felében gyakoroltunk olyan játékelemeket is, amelyek esetleg használható taktikai fegyverek lehetnek a negyeddöntőben. Lendületesen, magabiztosan játszottunk

– mondta a kapitány, aki megemlítette, hogy az afrikaiak ellen öt gólig jutó Kovács Péter egyik ujja megsérült, de még nem tudni, mennyire súlyos.

UNIVERSIADE, férfi vízilabda, eredmény:

C-csoport, 3. (utolsó) forduló
Magyarország–Dél-Afrika 24–5 (8–1, 4–2, 7–1, 5–1)
Gólszerzők: Kovács P. 5, Kovács Gergő 5, Sedlmayer 4, Gyárfás T. 2, Lőrincz 2, Német T. 2, Bundschuh 2, Pohl, Jansik Sz., ill. Evezard 2, Haralambous, Simpson, Neill

Tabella, C-csoport:
1. Szerbia
2. Magyarország
3. Kanada
4. Dél-Afrika

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik