Sport

Birkózó-vb: Korpási Bálint és Kiss Balázs is bronzérmes lett

A 34 éves Kiss Balázs az első fordulóban, a legjobb 16 közé kerülésért vívott mérkőzésén vereséget szenvedett Musza Jevlojevtől, de mivel az orosz a fináléig menetelt, így a magyar a vigaszágra került a 98 kilogrammosok között.

Itt három mérkőzést megnyerve harcolta ki a  bronzmérkőzésen való szereplés lehetőségét az ukrán Dmitrij Timcsenkóval szemben. Kiss ukrán ellenfelénél sokkal kezdeményezőbben birkózva előbb 2:0-ra, majd a szépítés után 3:1-re elhúzva megnyerte a találkozót, és megszerezte a magyar küldöttség első érmét a párizsi világbajnokságon.

A súlycsoport döntőjében Jevlojev 3:1-es vereséget szenvedett az örmény Artur Alekszanjantól.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A tavaly Budapesten aranyérmes Korpási Bálint az elődöntőig menetelve, a négy közötti meccsét elvesztve jutott a bronzmeccsig, amelyen az orosz Adam Kurakkal csapott össze.

Az első hat percben csak a magyar szerzett pontot, szünet után már 2:0-s előnyt szerzett, majd csak szépíteni engedte ellenfelét, s 2:1-gyel megnyerte az összecsapást.

A fináléban a német Frank Stäbler fölényes, 8:3-as győzelmet aratott a Korpásit az elődöntőben legyőző kazah Demeu Zsadrajev felett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik