Sport

Három hónappal a szülés után már tenisztornán indulna Williams

A szülés előtt álló Serena Williams indulni szeretne a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Azt gondoltam, ha gyerekem lesz, azonnal visszavonulok, de nem. Biztosan visszatérek. Kisétálni a pályára, és hallani a tömeg morajlását, ez semmihez nem hasonlítható, ennél nincs jobb érzés a világon

– nyilatkozta az amerikai játékos a Vogue magazinnak.

Hangsúlyozta, ha van esélye, hogy beállítsa Margaret Court rekordját, akkor nem fogja elszalasztani a lehetőséget. A 75 esztendős ausztrál Court 1960 és 1973 között 24 Grand Slam-tornát nyert egyesben, a 35 éves Serena Williams 23-nál jár.  Kijelentette, nemcsak az indulás a célja a januári melbourne-i tornán, hanem a címvédés.

Ha valami, akkor a terhesség új energiát adott nekem. Tudom, hogy durván hangzik, három hónappal a szülés után ismét versenyezni, de ez a tervem.

A világ legjobb női sportolójának többször megválasztott teniszező elismerte, fennáll a kockázata, hogy nem tud visszakapaszkodni a csúcsra.

Ha elveszítem a meccseimet, hamar ráfizethetek, mivel nem vagyok már húszéves. Elárulom, hogy nem fogok kevesebbszer nyerni, mert vagy győzök, vagy nem játszom tovább.

Serena Williams hozzáfűzte, az elmúlt hónapokban alaposan elemezte saját játékát, és néhány új trükkel is készül a visszatérésre. A korábbi világelső április közepén jelentette be, hogy gyermeket vár a Reddit közösségi oldal társalapítójától, Alexis Ohaniantől. Azt már tavasszal is kijelentette, hogy jövőre szeretné folytatni a pályafutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik