Sport

Nadal kikapott egy 18 éves sráctól

A kanadai Denis Shapovalov 143. a világranglistán és montreali ATP-torna nyolcaddöntőjében lepte meg a világelsőségre pályázó spanyolt.

Rafael Nadalnak mindenképpen döntőbe kellett volna jutnia Montrealban ahhoz, hogy újra visszakapaszkodjon a teniszvilág élére, hogy megelőzze Andy Murrayt az ATP-világranglistán.

Ehhez lépcsőfokként nem tűnt túl nagy kihívásnak a világranglista 143. helyén álló Denis Shapovalov. A kanadaiak 18 éves kiválósága ellen annak rendje és módja szerint az első szettet 6:3-ra behúzta, ám “Denis, a komisz” a második, illetve harmadik játszmában kibabrált a spanyollal.

Shapovalov 18 évesen történelmet írt, ő a legfiatalabb férfi teniszező, aki Masters-tornán bejutott a negyeddöntőbe. Következő ellenfele, a francia Adrian Mannarino ezek után jobban fog figyelni a hazai közönség kedvencére, aki ha ott is győztesen hagyja el a betont, a 66. hely környékére léphet fel a világranglistán.

Emlékezetes módon az ifjú csillag februárban még azzal vétette észre magát, hogy a tenisz Davis Kupa világcsoportjában egy elrontott labdamenet után dühében beleütött a tartalék labdába labdába, amely a bal szemén eltalálta a vezetőbírót – videó itt.

 

A svájci Roger Federer David Ferrert győzte le és egy újabba spanyollal, Roberto Bautistával meccsel az elődöntőbe jutásért.

(Kiemelt kép: Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP)

ATP-TORNA, MONTREAL (5.27 millió dollár, kemény pálya)

NYOLCADDÖNTŐ
Shapovalov (kanadai)–Nadal (spanyol, 1.) 3:6, 6:4, 7:6 (7–4)
Mannarino (francia)–Csung Hjon (dél-koreai) 6:3, 6:3
A. Zverev (német, 4.)–Kyrgios (ausztrál, 16.) 6:4, 6:3
K. Anderson (dél-afrikai)–Querrey (amerikai) 6:4, 6:1
Haase (holland)–Dimitrov (bolgár, 7.) 7:6 (7–3), 4:6, 6:1
Schwartzman (argentin)–Donaldson (amerikai) 0:6, 7:5, 7:5
Bautista (spanyol, 12.)–Monfils (francia) 4:6, 7:6 (7–5), 7:6 (7–2)
Federer (svájci, 2.)–Ferrer (spanyol) 4:6, 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik