Sport

Bombameglepetés: török sprinter nyert 200-on a vébén

A Londonban rendezett atlétikai világbajnokság csütörtöki programjában egyértelműen a férfi 200 méteres síkfutás döntője volt a legjobban várt verseny, még akkor is, ha az eddigi egyeduralkodó Usain Bolt idén már nem állt rajthoz ebben a számban. Ez volt egyébként a jamaicai klasszis kedvenc távja. Ott volt ugyanakkor az új sprinterkirály, a dél-afrikai Wayde van Niekerk, aki nemrég a 400-as sprintet már megnyerte. De ott volt például a karanténba helyezett, de aztán a döntőre már felgyógyuló Isaac Makwala is.

Na, ezek után török győzelmet hozott a futam. Az Európa-bajnoki ezüstérmes Ramil Guliyev nagyszerűen hajrázott és ő dobta be magát a legjobban a célba, 20,09-es idővel nyert. Van Niekerk lett a második, mindössze egy ezreddel (!) volt jobb a trinidadi Jereem Richardsnál.

Az azeri származású Guliyev Törökország első aranyérmét szerezte meg a szabadtéri világbajnokságok történetében.

A női 400 méteres gátfutás amerikai duplázást hozott, miután Kori Carter nyert (53,07), Dalilah Muhammad pedig a második lett. A bronzérmet a jamaicai Ristananna Tracey szerezte meg, míg a legutóbbi két vébén a számot megnyerő, cseh Zuzana Hejnová a hajrában lemaradt a dobogóról és a negyedik lett.

Férfi hármasugrásban nem történt trónfosztás, a kétszeres vilégbajnok és kétszeres olimpiai bajnok Christian Taylor harmadik ugrásra 17,68 méterre repült, ezzel pedig meglett az újabb aranyérem. Honfitársa, Will Claye lett a második, míg a portugál Nelson Évora végzett harmadikként.

Eredmények – atlétikai vb, döntők

férfiak:

200 méter:
1. Ramil Guliyev (török), 20,09 másodperc
2. Wayde van Niekerk (dél-afrikai), 20,11 (.106.)
3. Jereem Richards (trinidadi) 20,11 (.107)

hármasugrás:
1. Christian Taylor (amerikai), 17,68 méter
2. Will Claye (amerikai), 17.63
3. Nelson Évora (portugál), 17,19

nők:

400 méteres gátfutás:
1. Kori Carter (amerikai), 53,07 másodperc
2. Dalilah Muhammad (amerikai), 53,50
3. Ristananna Tracey (jamaicai), 53,74

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik