Sport

Novak Djokovic kihagyja a US Opent

A világranglista negyedik helyén álló szerb teniszező könyöksérülése miatt szinte biztosan nem indul az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Zdenko Milinkovic, a szerb teniszválogatott orvosa a Sportski zurnal című lapnak hétfőn elmondta, hogy a korábbi világelsőnek legalább hat, legfeljebb 12 hetet kell kihagynia.

A következő vizsgálatnál eldől, hogy kell-e változtatni ezen a megállapításon. Ebben a terápiás időszakban tilos ütővel edzenie, de erősítenie szabad. Fontos, hogy átgondoljuk, a különböző eljárások közül melyik segíti a leghatékonyabban a felépülését

– nyilatkozta az orvos. Hozzátette, a játékos Torontóba utazott egy specialistához.

A Tanjug szerb hírügynökség jelentése szerint 99 százalék, hogy Djokovic kihagyja az augusztus végén kezdődő US Opent, valamint a szeptemberi Franciaország-Szerbia Davis Kupa-elődöntőt, sőt valószínűleg egészen a következő idény kezdetéig szünetet tart.

A 12-szeres Grand Slam-győztes játékos szerdán Belgrádban tart sajtótájékoztatót.

A világranglistán jelenleg negyedik Djokovic legutóbb a wimbledoni bajnokság negyeddöntőjében lépett pályára, ahol a második szettben feladta a cseh Tomas Berdych elleni meccsét. A szerb napilap cikke szerint a sérülése éppen ezen a mérkőzésen súlyosbodott.

(nyitókép: Getty Images)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik