Sport

Tíz nap után megverődött Pacquiao

Tíz nappal a meccs után a WBO (Boksz Világszervezet) lezárta a vizsgálatát, és jóváhagyta Jeff Horn győzelmét Manny Pacquiao ellen a váltósúlyú világbajnoki címért.

A WBO megállapította, hogy a bírók helyesen hozták ki – egyhangú pontozással – győztesnek az ausztrál ökölvívót július 1-jén, a brisbane-i rögbistadionban 51 ezer néző előtt rendezett profi gálán. Pacquiao több döntést is ellentmondásosnak tartott, jó néhány szakértő egyetértett vele, és megkérdőjelezte az eredményt – mondván, a bírók a hazai közönség miatt kedveztek Hornnak -, ezért egy fülöp-szigeteki kormányhivatal felülvizsgálatot kért a WBO-tól.

A világszervezet öt független bírót kért fel, akik végignézték a mérkőzés hang nélküli felvételét. A nevüket nem hozták nyilvánosságra. Megállapításuk szerint Pacquiao öt, Horn hét menetben bizonyult jobbnak, összességében pedig hárman az ausztrált látták győztesnek, egy a fülöp-szigetekit, egy pedig döntetlent ítélt.

A korábban iskolai tanárként tevékenykedő Horn örömét fejezte ki, hogy a WBO döntése igazolta a sikere jogosságát. A közelmúltban felmerült, hogy a 38 éves Pacquiao ismét visszavonulhat, de a meccs szerződésében szerepel a visszavágó lehetősége, amit a hírek szerint szintén Ausztráliában rendezhetnek idén novemberben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik