Sport

F1: áll a bál a bemozduló Bottas miatt

Hiába a nagy visszhang, Valtteri Bottas bizony tökéletesen kapta el a rajtot a hétvégi Osztrák Nagydíjon, majd hibátlan vezetéssel meg is nyerte a futamot. Természetesen a nemzetközi címlapokon újra ott volt az elégedetlenkedő Vettel, de Bottas győzelmét már nem veheti el senki.

Ha egyszerűen kellene megfogalmaznom, úgy mondanám, tökéletesen tippelte meg a versenyző, mikor alszanak ki a lámpák. Az a bemozdulás, amit a lámpák kialvása előtt láttunk, még megengedett.

– írta közleményében az FIA szóvivője.

A nemzetközi lapokat bújva úgy tűnik, a finn manővere kiverte a biztosítékot. Volt, aki szerint Vettel mérges Bottasra (Bild); volt aki azt írta, a futam békésen alakult, csak Vettel panaszkodott a finn rajtjára (Süddeutsche Zeitung); és volt aki szerint Bottas rajtja olyan gyors volt, hogy vissza kellett nézni, nem-e valami sci-fiből jött elő (Sport).

Hozzá kell tennünk, legyen a lap német, osztrák vagy spanyol, majd’ mindenhol megkérdőjelezik a rajtot, de végül mégiscsak magasztalják a hibátlanul vezető finn pilótát.

A futam után a pilóták is elmondták, mit gondolnak

“Először is szeretném leszögezni, hogy nem vitatom Valtteri győzelmének jogosságát, nagyszerű futama volt (…) 

Szerintem egyértelmű, hogy kiugrott a rajtnál. Az autóból is ez volt az érzésem, de erről nem én döntök.”

– mondta a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a verseny után.

A Ferrari sem boncolja tovább az ügyet, jelezték, nem tesznek jelentést a szövetségnél.

SPIELBERG, AUSTRIA – JULY 09: Valtteri Bottas driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO8 leads the field into turn one at the start during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 9, 2017 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A futamon harmadik helyen végző ausztrál, Daniel Ricciardo szerint egyszerűen csak szerencséje volt a Mercedes pilótájának.

Valtteri nagyot kockáztatott, mázlija volt (…) nem a lámpákra reagált, bemozdult, és bejött.

Lewis Hamilton nem igazán foglalkozott csapattársával, jól lehet, az egész futamon nagyon messze volt tőle. Elmondta, már várja a Brit Nagydíjat, javítani szeretne, hiszen az utóbbi hetekben pocsék formában vezetett.

A világbajnokságot Vettel vezeti 171 ponttal, őt Hamilton követi 20 pontos hátrányban (151), és közben egyre inkább felzárkózik az idén már két futamot nyerő Bottas is (136).

A következő versenyt július 16-án, vasárnap, Silverstone-ban rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik