Sport

Az NBA helyett Barcelonában köthet ki a legjobb magyar kosaras

A San Antonio Spurs nyári játékosmozgásai eddig nem kedveztek a csapathoz 2011-ben draftolt, de további fejlődés érdekében Európába közvetített Hanga Ádámnak. Az előző szezonban az Euroliga legjobb védőjének választott Hanga készen áll az NBA-re, de már a Barcelona és az Anadolu Efes is sorban áll a magyar válogatott kosarasért, írja az Eurohoops.

A portál szerint a barcelonaiak komolyan érdeklődnek Hangáért, és minél gyorsabban szeretnék a játékost a csapatban tudni. Nikos Varlas, kosárlabda-szakíró úgy tudja, a San Antonio Spurs már nem engedheti meg magának Hanga leigazolását.

Spanyolországon belüli csapatváltás viszont kissé nehézkesebb, hiszen Hanga úgynevezett korlátozott szabadügynök, tehát a Barcelona ajánlatára ráígérhet jelenlegi csapata, a Saski Baskonia.

A Kezdő5 viszont hozzáteszi, érdemes fenntartásokkal kezelni Varlas információit, mert tavaly egyszer már lehozta, hogy Hanga Ádám a Barcelonába igazolt.

A 28 éves Hanga Ádámot 2011-ben az 59. helyen választotta ki a San Antonio Spurs. 2011 és 2013 között a spanyol Manresában, 2014 és 2015 között kölcsönben Olaszországban (Avellino), 2015 óta pedig jelenlegi csapatában pattogtat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik