Sport

Gyulai Memorial: Baji országos csúccsal negyedik 110 gáton!

Baji Balázs óriási országos csúccsal, 13.15 másodperccel negyedik helyen végzett a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj idei talán legszínvonalasabb számában kedden. A gátasok mezőnyében sztárok egész sora térdelt a rajtgépbe: az olimpiai bajnoki címvédő jamaicai Omar McLeod, a világcsúcstartó amerikai Aries Merritt és a világbajnoki címvédő orosz Szergej Subenkov – no és persze egy bizonyos Baji Balázs!

A verseny óriási csatát hozott, a győzelemért McLeod és Subenkov vívott nagy csatát, az utolsó gát után azonban már egyértelműen a jamaicai volt az élen és 12.96 másodperccel nyert, míg a független színekben versenyző Subenkov öt századdal lemaradva lett második. Ezzel a világ idei két legjobb eredményét futották. Mögöttük jött be Merritt 13.11-gyel, majd negyedikként Baji.

A magyar versenyző eredményére kicsit várni kellett, majd, amikor a kivetítőn megjelent 13.15-ös ideje, az állatorvosként dolgozó atléta ugrálni kezdett örömében.

Jól elkaptam a rajtot, éreztem hogy jó helyen vagyok. Ennek ellenére ez nem volt egy jó futás, mivel kicsit szétestem a végére

– nyilatkozta Baji Balázs, aki nyolc századot faragott saját, júniusban elért országos rekordján.

Baji idén harmadszor javította meg az országos rekordot 110 méter gáton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik