Sport

A Fradi válogatott kéziseket igazolt

Több mint hat év után játszhat NB I-es kézilabdameccset a Fradi férfi csapata. Adorján Gábor együttese a másodosztályt százszázalékosan nyerte meg, az élvonalra pedig komoly erősítésekkel készül.

A legnagyobb fogás minden kétséget kizáróan Grebenár Gábor lehet – írja a klub honlapja. A 32 éves, 197 centiméter magas irányító-átlövő a Dunaferrben vált élvonalbeli játékossá, majd 2009-től három éven át a spanyol BM Aragónban játszott.

A szlovák válogatott egyik kapusa, Marián Zernovic is a Ferencvárosban folytatja. A 25 éves Zernovic a Sporta Hlohovec együttesét hagyta ott, hogy pályafutása során először légiósnak álljon.

Rajtuk kívül Rédai Krisztián az NB I-ben negyedik Budakalásztól, Pordán Bálint az ötödik Csurgótól, Oláh Tamás a hetedik Orosházától, a szezont 68 góllal záró Bali Richárd pedig az első osztálytól most búcsúzott Balmazújvárostól érkezett a zöld-fehérekhez.

És ha ez nem volna elég, a junior válogatott csapatkapitánya, a 20. életévét csak decemberben betöltő Mikita Bence is a Ferencvárosban folytatja.

„Szándékosan úgy alakítottuk a keretet, hogy tizenöt mezőnyjátékos, valamint három kapus legyen benne, így az edzéseken még nagyobb koncentrációt, és még jobb hozzáállást követelhetünk meg, elvégre, ha mindenki egészséges, ketten csak a lelátóról figyelhetik a bajnokit – fogalmazott Adorján Gábor edző. – A következő szezonban kötelezően nevezni kell minden mérkőzésre kettő 1995-ben, vagy azt követően született játékost, és úgy érzem, ezen a téren jól állunk, mert az érkező, elképzeléseink szerint a fiatal posztot betöltő Mikita Bence és Rédai Krisztián is hasznos kézilabdázó.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik