Sport

Lennox Lewis sem érti, hogyan kaphatott ki Pacquiao

Írtunk róla, hogy Manny Pacquiao elveszítette a volt tanár, Jeff Horn elleni, brisbane-i mérkőzését, így elveszítette a Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki övét. Az ausztrál Horn egyhangú pontozással nyert, ami után a bokszdrukkerek egy emberként háborodtak fel.

Egy kis statisztika: Pacquiao 183-szor talált, Horn csak 94-szer

De nem csak a szurkolók, hanem a szakírók is, többen is azt hangoztatták, ez a mérkőzés is megmutatta, miért vicc az egész sportág. Volt, aki szerint ezután már végleg komolyan vehetetlen az ökölvívás.

És a britek korábbi nehézsúlyú klasszisa, Lennox Lewis sem hagyta szó nélkül a történteket, két tweetben foglalta össze a látottakat:

Wow! Pacquiao egyhangú pontozással kikapott? Az egyik bíró 117-111-et adott? Ez nem az a bunyó volt, amit én láttam. (…) Ez a baj a boksszal. Horn meccsben volt, de nem látom, hogy bármilyen módon is nyert volna.

https://twitter.com/LennoxLewis/status/881376770502668288

A 38 éves, Fülöp-szigeteki Pacquiaónak nem megy valami jól mostanság, a legutóbbi kilenc mérkőzéséből négyet is elveszített, az egyik a Floyd Mayweather Jr. elleni – megkésett – csúcsmeccs volt, amit sokan az évszázad mérkőzéseként könyveltek el előzetesen. Mondjuk PacMan nagyon diplomatikus volt, azt mondta, az ilyen vereségek is hozzátartoznak az ökölvíváshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik