Sport

Négyen is a világ idei legjobbját úszták az amerikai bajnokságon

Lilly King országos csúcsot ért el női 50 méter mellen, és további három versenyző is a világ idei legjobb idejét produkálta csütörtökön az amerikai úszók országos bajnokságán, a budapesti vizes világbajnokság válogatóversenyén, Indianapolisban.

King 29.66 másodperces győztes idejét látva azt mondta: mindig jó érzés rekordot úszni, de abban reménykedett, hogy ennél kicsit gyorsabb lesz.

“Úgy érzem, van még bennem tartalék Budapestre” – fogalmazott. A szám eddigi országos csúcsát Jessica Hardy tartotta közel nyolc éve.

King ideje a világ idei legjobbja, s ebben a kategóriában három férfi versenyzőtársa is követte őt az este folyamán. Chase Kalisz 4:06.99 perccel győzött 400 vegyesen – ő az első, aki 2017-ben 4:07-en belülre tudott kerülni -, Caeleb Dressel pedig 100 pillangón ugrott az idei ranglista élére 50.87 másodperccel. A 19 éves Justin Ress 50 méter háton úszta a világ idei legjobbját 24.41-gyel, ráadásul két olimpiai bajnokot, Ryan Murphyt és Matt Greverst is maga mögé utasította a döntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik