Sport

Késely Ajna harmadik aranyát nyerte a junior úszó Európa-bajnokságon

Késely Ajna duplázott, azaz második és harmadik aranyát is megszerezte az izraeli Netanyában zajló junior úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. A fiúk közül Kalmár Ákos és Lakatos Dávid is remekelt.

A szerdán 800 méter gyorson győztes 15 éves magyar úszó ezúttal előbb 400 méteren védte meg a tavaly Hódmezővásárhelyen megszerzett címét, majd a 4×100 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként állhatott a dobogó tetejére.

Egyéni döntőjében a Kőbánya SC versenyzője 4:08.25 perces idejével közel két másodpercet vert a második helyen végzett spanyol riválisára. Még nagyobb fölénnyel nyert a vegyescsapat, amelyet Késely mellett Gyurinovics Fanni, Milák Kristóf és Németh Nándor alkotott. A magyar csapat korosztályos Európa-bajnoki csúcsot jelentő 3:28.50 perces idővel győzött az orosz és a lengyel váltó előtt. Miláknak ez volt a harmadik érme, miután az első nap 50 méter pillangón és a 4×100 méteres férfi gyorsváltóval – amelynek tagja volt Németh is – egyaránt második helyen végzett.

Két további érmet szerzett a magyar küldöttség csütörtökön: a junior fiúk 1500 méteres gyorsúszó számában Kalmár Ákos (15:09.24 p) – aki az Eb szerdai nyitónapján megnyerte a 400 méter gyors döntőjét – ezüstöt, Lakatos Dávid (15:14.28) bronzérmet szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik