Sport

Magyar Ring Gála: Harcsa szerint tízmenetes lesz a Bacskai elleni meccse

Összecsap a budakalászi Magyar Ring ökölvívógálán szombaton Harcsa Norbert és Bacskai Balázs. A 2010-ben Európa-bajnok Bacskai, a magyar amatőr ökölvívás elmúlt évtizedének egyik meghatározó alakja szűk egy hónapja jelentette be, hogy profinak áll – bemutatkozása június 10-én lesz a középsúlyú magyar bajnoki címért. Harcsa már túl van nyolc profi összecsapáson, s mindezidáig veretlen.

Harcsa eddigi leghosszabb mérkőzése nyolc, míg Bacskaié ötmenetes volt, ezért okkal merült föl az aggály, hogy kettejük meccse is esetleg gyorsan véget ér. Harcsa Norbert azonban úgy fogalmazott az M4Sportban adott interjúban, hogy meg fognak lepődni az emberek.

Azt gondolják, hogy elmozgásból fogom megoldani ezt a mérkőzést, de nem szeretném magamra húzni Bendzsit, elébe fogok menni a verekedésnek

– ígérte Harcsa és hozzátette, ellenfele arra számít, hogy négy-öt menet alatt ledarálja, ez nem lesz így, neki viszont nincs akkora ütőereje, hogy az egyébként is jól védekező Bacskait kiüsse, ezért úgy véli, végig fog menni a tízmenetesre tervezett összecsapás.

A két ökölvívó kapcsolata egyébként korántsem barátságos, Harcsa elmondása szerint 2006 óta hullámzó a viszonyuk, aminek a kialakulásában a szövetség “régi vezetése is benne volt”.

Őt nagyon védelmezték, nekem mindig feljebb kellett menni, ez fajult el úgy, hogy sokszor nem is nagyon beszéltünk az edzőtáborozások során

– mondta Harcsa.

Az interjú során egyébként azt is elárulta a bokszoló, hogy a mérkőzést követően nemzetközi címekért szeretne a jövőben ringbe lépni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik