Sport

Nagy magyar bravúr az asztalitenisz vb-n

Lakatos Tamás bravúros győzelmet aratott csütörtökön a hazai közönség előtt szereplő Bastian Steger ellen, ezzel bejutott egyesben a legjobb 32 közé a düsseldorfi asztalitenisz-világbajnokságon.

A 21 éves magyar játékos, aki a selejtezőből került fel a 128-as főtáblára, a második fordulóban remekül kezdett a 21. helyen kiemelt német ellen, megnyerte az első két játszmát. A folytatásban a csapatban olimpiai bronz- és vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Steger magára talált, gyorsan egyenlített, de ezután ismét Lakatos pillanatai következtek. Remekül szervált, Steger emiatt többször is tehetetlenül tárta szét a karját, és az ötödik szettet 11-6-ra megnyerve ismét előnybe került. A hatodik játszmában 9-9-ig fej fej mellett haladtak, majd egy hálóról lecsorgó szerencsés labdával Lakatos meccslabdához jutott, és nem remegett meg a keze, már az első lehetőségével élt is.

Steger a 25., ellenfele pedig a 191. a világranglistán.

Lakatos – aki a magyar férfiak közül egyedüliként van még versenyben a vb-n – a szlovák Lubomir Pistejjel (156.) találkozik majd a 32 között, pénteken. (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Eredmény – asztalitenisz világbajnokság, 2. forduló (32 közé jutásért)

Lakatos Tamás-Bastian Steger (német) 4-2 (8, 12, -8, -8, 6, 9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik