Sport

Tusup: összetört a szívem és hánynom kell

Hosszú Katinka felháborodott a Nemzetközi Úszószövetség szabálymódosításán, amely vk-versenyenként négy egyéni versenyszámra korlátozza a résztvevőket. Az olimpikon kifakadását Shane Tusup – aki férje és edzője is egyben – megtámogatta egy Instagramon közölt írással. Tusup szerint lényegében minden előnyt elvettek Katinkától, amit a kemény és odaadó munkájának köszönhet.

Hosszú Katinka Facebookon szidta a FINA-t
A magyar olimpikon Gyárfás bosszúját sejti a változások mögött.

Összetört a szívem és hánynom kell az egésztől. Végignéztem ahogy egy fantasztikus tehetség jóformán megöli magát az órákig tartó munkával, fejleszti a tudását és a képességeit, hogy ezzel is a mezőny elé kerüljön. Mindezt azért, hogy a szenvedélye egyben a munkája is legyen és jó példával járjon elöl.

– írja bejegyzésében Tusup, aki szerint ezzel azt mutatja a FINA, hogy semmi értelme a kemény munkának.

És mit kapott cserébe? Ahelyett, hogy remek példaként emlegetnék, aki megmutatta mit jelent a sport és mi mindent lehet elérni kemény munkával, inkább korlátozzák a versenyszámait és semmissé teszik a kemény munkának köszönhető előnyét. A legrosszabb az egészben, hogy ezzel az egésszel azt mutatják a jövő úszóinak és szurkolóinak, hogy soha nem értékelik majd őket és erőfeszítéseiket és nincs értelme a kemény munkának, mert egy szabálymódosítással elvehetik tőled a kemény munka gyümölcsét…

This breaks my heart and makes me sick. I have watched a swimmer with amazing talent, kill herself working unbelievable hours honing her craft and developing her skills so that she would a have a competitive advantage on the rest of the competition. All so that she could make a profession out of her passion and to be an inspiration and guiding star to what the sport was capable of being if you work hard and dedicate yourself. And what does she get? Instead of the sports governing body embracing her and using her a great example of what the sport can be and where future generations can take the sport, they decided to limit her participation, destroy her competitive advantage and limit her individual impact on the show. Worst of all what does this do, shows all the future generations of swimmers and fans that in the end, you will never truly be appreciated for your effort and that there isnt really any reason for working so hard as the rules will simply change to eliminate your hard earned advantage.

Shane Tusup (@tusup11) által megosztott bejegyzés, 2017. Máj 30., 19:34 PDT

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik