Sport

Minden idők egyik legjobb magyar női pólósa ismét a vízben, sőt!

Másodosztályú bajnok lett Drávucz Rita a III. ker. TVE csapatának tagjaként.

A 2005-ben világbajnok, 2001-ben Európa-bajnok, emellett vb-ezüstérmes, Eb-ezüstérmes és háromszoros bronzérmes, Világkupa-győztes, BEK-győztes Drávucz Rita (a képen a felső sor jobb szélén) szűk két hete tért vissza a medencébe, hogy segítsen a III. ker. TVE-nek a bajnoki cím megszerzésében.

Egyébként is nekik állt a zászló a BVSC-vel szemben (ahol Rédei Kata és Szalkay Orsolya személyében szintén világbajnok, Gruber Laura révén Európa-bajnok pólósok játszanak), a csapatban több korábbi válogatott játékos szerepel, így Boros Júlia, Ipacs Barbara vagy épp a szintén a bajnokságban beugró szerepet vállaló Kis-Primász Ágnes, aki Európa-bajnok és vb-ezüstérmes, Világkupa-győztes klasszisunk.

Drávucz kivételével a BVSC és a III. ker. TVE csapatainak felsorolt klasszisai indulnak a nyári, augusztusi budapesti masters világbajnokságon. Drávucz Rita a 2012-es londoni olimpia után hagyta abba a vízilabdázást, gyermeket vállalt párjával, de hivatalosan nem fejezte be a pólót – a 2014-es budapesti Eb egyik nagykövetet is volt.

Mint látjuk, valóban nem felejtett el vízilabdázni, az alkalmi szerepvállalás során bőven jeleskedett a gólszerzésben, vasárnap például a Bánki VSE és a DSC-SI ellen is 5-5 gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik