Sport

Fontos kajak-kenu versenyt rendezett Szeged

A kajakos Kopasz Bálint és Takács Tamara egyformán második győzelmét aratta egyesben a kajak-kenusok Szegeden rendezett, idénynyitó, úgynevezett rangsoroló viadalának vasárnapi zárónapján.

Az algyői, Európa-bajnoki bronzérmes Kopasz Bálint az 1000 méter után most 500-on diadalmaskodott, míg a vasasos Takács Tamara az 500 métert követően az egy kilométeres versenyt is megnyerte. Kopasz óriási fölénnyel utasította maga mögé Mozgi Milánt és Noé Zsombort, míg a kétszeres Eb-ezüstérmes Takács mögött Bodonyi Dóra és Bordács Blanka ért célba a második, illetve harmadik helyen.

Vad Ninetta a pénteki K-1 500 méter ezüstérme után több mint fél hajóhossz előnnyel nyerte meg a 200 méter döntőjét, a férfi kenusoknál pedig a riói olimpikon Hajdu Jonatán győzött a legrövidebb távon.

A kenu kettesek 500 méteres versenyét a nőknél a papírformának megfelelően Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső párosa nyerte, míg a férfiaknál az 1000 méteren első Vasbányai Henrik, Varga Dávid duót némi meglepetésre legyőzte a rutinos Sarudi Pál és fiatal versenyzőtársa, Fekete Ádám.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány a Maty-éri viadal eredményeit is figyelembe véve hirdet majd csapatot a május 25. és 28. között rendezendő világkupára, amelynek ugyancsak Szeged ad otthont – foglalta össze az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik