Sport

Hosszú távra tervez a magyar válogatott külföldi kapitánya

Hosszú távra tervez, de elsősorban a júniusi Európa Liga-mérkőzéseken szeretne jól szerepelni csapatával Juan Manuel Barrial, a magyar férfi röplabda-válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitánya.

Az argentin szakember a múlt héten Svédországban három edzőmérkőzésen már dirigálta az együttest a házigazdák legjobbjai ellen. Két vereség mellett egyszer győzött a gárda, amely közel két év után ünnepelhetett újra sikert.

A dél-amerikai szakember a hétvégén hazai közönség előtt is bemutatkozik, ugyanis Dunaújvárosban péntektől vasárnapig egy négyes tornán Dániával és Svédországgal találkozik a magyar válogatott, amely két csapattal lesz érdekelt a viadalon.

Az eseményt felvezető pénteki, egyben bemutatkozó sajtótájékoztatóján Juan Manuel Barrial elmondta, ismerte a játékosokat és a körülményeket, ennek tudatában pályázott a posztra, az eddigi tapasztalatai pedig rendkívül pozitívak. Hozzátette, ebben az évben a legfontosabb feladatnak azt tartja, hogy összekovácsolódjon az együttes, és elsősorban a júniusi Európa Ligán szeretne jól szerepelni.

A dunaújvárosi tornát követően a gárda május 24. és 28. között Tallinnban játszik világbajnoki selejtezőt, ahol a házigazda észtek mellett Montenegró, Oroszország, Románia és Koszovó legjobbjaival találkozik majd. Júniusban már az Európa Ligába bizonyíthat az együttes, itt két tornát vív majd Dánia, Izrael és Ukrajna társaságában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik