Sport

Az úszószövetség elnöke hipermodern uszodát ígért Veszprémnek

24.hu
24.hu

2017. 05. 12. 07:31

Korábban a témában:

A tervek alapján a legkorszerűbb uszodakoncepció valósulhat meg Veszprémben – jelentette ki a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke országjárásának veszprémi állomásán csütörtökön. Bienerth Gusztáv hangsúlyozta:

“szándék, forrás, akarat van” a beruházásra, és Veszprémben van szakmai bázis, amire építeni lehet.

Azt mondta, “mindannyiunk közös érdeke az, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni”, és – tette hozzá – ehhez a szövetség minden szükséges tudást, támogatást megad az új létesítmény tervezése, kivitelezése és majd a működés során is.

A MÚSZ elnöke szerint a Veszprémi Aréna mellé tervezett beruházás negyven-ötven évre épül, és minden olyan szempontot figyelembe vettek a tervezésekor, amely az úszósport és a vízilabda szempontjából fontos.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere kiemelte, a sport terén hármas céljuk van: a szabadidősport bázisának növelése, az utánpótlássport infrastruktúrájának biztosítása és az élsport támogatása. A polgármester elmondta, hogy a veszprémi uszodakoncepció a kormány előtt van, várhatóan 2018 elején kezdődhet meg a beruházás a Modern Városok program keretében.

Az új uszodakomplexumban egy 50 méteres, tízpályás nagymedence, valamint egy 33×25 méteres és egy tanmedence kap helyet a szükséges kiszolgáló infrastruktúrával, ezerszemélyes lelátóval. Emellett szeretnék a jelenlegi létesítményeknek, a Március 15. úti uszodának és a Báthory iskola tanmedencéjének a felújítása is

– mondta Porga Gyula.

Ötvös Tamás, a Veszprémi Úszó Klub elnöke arról beszélt, hogy egyesületük 80-100 igazolt versenyzővel működik. A fejlesztéstől azt várják, hogy Veszprémben olyan úszóbázis jöjjön létre, ahol a különböző korosztályokkal tudnak foglalkozni és bővített szakmai profillal jelenhetnek meg.

Kérdésre válaszolva Bienerth Gusztáv országjárása tapasztalatairól úgy fogalmazott: Magyarországon “egymás mellett él a legkorszerűbb infrastruktúra és a hetvenes évek eleje”, az úszósport azonban mindenhol népszerű.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.