Sport

Németh Szilárd méltán büszke a birkózókra

A kötöttfogásúak csapatdiadala kiemelkedő, hat ponttal vertük az orosz válogatottat, ami példa nélküli. Példaértékű volt, ahogy Lőrincz Viktor (a képen) saját magát legyőzte a riói igazságtalanság után, amellyel érmes helyezést vettek el tőle a tavalyi nyári olimpián, és most megmutatta “ki a király” Európában a súlycsoportjában. A birkózás egyéni sportág, de a sikerekhez csapatot kell építeni. Kifizetődő döntés volt, hogy kiemelt szerepet kaptak a szövetségi kapitányok, azaz újra központosítottuk a felkészülést. Az elnökség feladata, hogy rend legyen és biztosítsa a megfelelő feltételeket a versenyzőknek és edzőiknek

– értékelte a nyolc érmes és három ötödik helyezéssel záródó újvidéki Európa-bajnokságot a sportvezető a Körcsarnokban tartott keddi ünnepségen..

Az elnök a magyar birkózás helyzetéről elmondta, hogy 120 millió forintot költöttek a sportág fővárosi bázisának számító Körcsarnokra, de már épül Csepelen az új csarnok, amely a Kozma István Akadémia központja is lesz, és 21. századi körülményeket biztosít majd a gyerekeknek.

A nők és a szabadfogásúak szövetségi kapitánya, Gulyás István szerint az eredmények önmagukért beszélnek, de hangsúlyozta, nem állnak meg az úton. A kötöttfogásúakat irányító Sike András szerint a versenyzők motiválása volt az egyik legfontosabb feladat.

Az Európa-bajnokságon a nőknél Barka mellett Németh Zsanett ezüstérmet nyert, a szabadfogásúaknál Veréb István lett harmadik, a kötöttfogásúak között pedig Lőrincz Viktor mellett Korpási Bálint is aranyérmet szerzett, Lám Bálint ezüst-, Lőrincz Tamás és Kiss Balázs pedig bronzérmes volt az újvidéki Eb-n.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik