Sport

Döbbenetes kiütéssel és dél-koreai feljutással ért véget a hoki-vb

Dél-Korea megcsinálta: pénteken, a kijevi divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság utolsó mérkőzésén nagy csatában, 1-1-es rendes játékidő után szétlövésben legyőzte a házigazda Ukrajnát és története során először feljutott a vb-k elitkörébe. Az ázsiaiaktól Swift és Sang-hoon is eredményes volt, miközben Ukrajna nem tudott túljárni Dalton kapus eszén.

A dél-koreai mellett az osztrák csapat jutott még fel, ők megnyerték a divízió I/A-t. Ahhoz képest, hogy kezdés gyanánt kikaptak Kazahsztántól, azután legyőzték előbb a magyarokat (pedig két harmadon át jobbak voltunk), Ukrajnát, Dél-Koreát és az utolsó játéknapon Lengyelországot.

A lengyeleket 11-0-ra! Ekkora különbségű győzelem még nem volt, amióta létezik a divízió I/A. 

A túloldalon Starkbaum kapus zsinórban három mérkőzésen húzta le a rolót az osztrák csapatban, nagy szerepe volt a feljutásban.

Az osztrák-lengyel meccs összefoglalója:

Ausztria végzett az élen, Dél-Korea lett a második, Kazahsztán a harmadik, Lengyelország a negyedik, Magyarország az ötödik, Ukrajna pedig az utolsó, ők jövőre egy osztállyal lejjebb folytatják. Érdekesség, hogy egyik A csoportból tavaly kieső csapat (a magyar és a kazah) sem jutott vissza. Ez azért ritka.

Eredmények – 5. forduló

Koreai Köztársaság-Ukrajna 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0), rávezetésekkel: 2-0
Ausztria-Lengyelország 11-0 (3-0, 4-0, 4-0)
Kazahsztán-Magyarország 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

A végeredmény: 1. (és feljutott) Ausztria 12 pont, 2. (és feljutott) Koreai Köztársaság 11, 3. Kazahsztán 11, 4. Lengyelország 7, 5. Magyarország 3, 6. (és kiesett) Ukrajna 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik