Sport

Kiderült, Shane Tusup “megöllek” ügye belügy

Szólhatna ez az írás arról is, hogy az úszók szerdától szombatig tartó, a 2017-es budapesti vizes-vb miatt a szokásosnál jóval nagyobb figyelmet, sajtóérdeklődést kiváltó országos bajnokságán a veretes múlttal rendelkező fővárosi műhelyek mellett kiemelkedő eredményeket értek el vidéki úszóbázisok, ergo végleg elvesztette egyeduralmát a fővárosi két nagy egyesület, a Kőbánya SC és a Jövő SC.

Arról is írhatnánk, hogy a nemzetközileg is ismert klasszisaink  előtt csapott célba, és ért el világszínvonalú, világranglistás eredményt több fiatal, tizenéves tehetség: Milák Kristóf, Németh Norbert, vagy éppen a lányok közül Késely Anna, Molnár Flóra.

De nem, mert Hosszú Katinka férje ellopta a “Show-t”.

A bulvárlapok nem a sikerekkel foglalkoznak, más sajátította ki a címlapokat, mégpedig Shane Tusup. És nem az edzői eredményességével.

Vasárnap beszámoltunk róla, az úszók országos bajnokságának szombati napján Hosszú Katinka edző-férjénél elszakadt a cérna. Ezúttal nemrég alapított klubjuk, az Iron Aquatics kanadai edzőjével, Darren Warddal akasztott bajszot, mit bajszot, fenyítette meg verbálisan és majdnem tettleg a bemelegítésre használt medencénél.

Miközben a nagymedencénél épp mindenki elcsendesedett és a rajtot várta, éktelen angol üvöltözésre lett figyelmes mindenki.

Tusup az ügyről elsőként beszámoló Bors szerint azt kiabálta: “a még egyszer ilyet csinálsz, megöllek”, a Blikk szerint azt, “Te barom”.
Ez már annyira “Iron”, hogy tényleg túlzás.

A Bors most új részletet közöl az esetről, mert kiderült, hogy csak azért nem ment tettlegességig a klub váltócsapatának indulása körüli vita, mert Verrasztó Dávid közbelépett.

A lap a versenyzőt nem tudta megszólaltatni, de édesapját, a Jövő SC elnökét, Verrasztó Zoltánt utolérték.

Nem láttam, hogy mi történt, mert a bemelegítőmedencétől távol, a túloldali lelátón voltam, de a versenyeket követően természetesen mindenki erről a balhéról beszélt. Teljesen mindegy, mi volt a kiváltó ok, így nem lehet viselkedni egy ob-n, az uszodában gyerekek is vannak. Tusupnak ráadásul már nem ez az első kirohanása

–  fejezte ki rosszallását a korábbi világbajnok hátúszó (1975, Cali).

A Blikk kérdésére Tóth Fanni, az Iron Aquatics sajtóreferense úgy fogalmazott:

A klub belügye a konfliktust kiváltó ok, amit már sikerült is tisztázni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik