Sport

Cselgáncs: generációváltásra van szükség

Két bronzéremmel zárt a magyar küldöttség a varsói Európa-bajnokságon.

Jobb teljesítményt vár az augusztusi, budapesti világbajnokságon Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke.

Részemről picit többet vártam a csapattól, nagyon elégedett és boldog sem vagyok, mert úgy látom, ezúttal benne maradtak az érmek a versenyzőinkben. Nem ez volt az év legfontosabb versenye, de megfelelő figyelmeztetést kaptunk most, jelezve, hogy a világ és Európa is nagyon keményen készül a vb-re. Generációváltás zajlik mindenütt, 16 éves kislány nyert itt aranyat, a férfiaknál pedig egy 21 éves grúz győzött nehézsúlyban. Nálunk is szükség lesz generációváltásra.

Ezt az MTI-nek nyilatkozta a sportvezető.

Az érmeket most a régi csodálatos versenyzőink hozták, akik 10-12 éve tartják a zászlót, de itt az ideje, hogy beépüljenek a fiatalok. Jó jel és külön kiemelendő Szigetvári Mercédesz teljesítménye, aki 18 évesen friss olimpiai bajnokot vert meg. Itt kell ugyanakkor megemlíteni, hogy az operáció után lábadozó Tóth Krisztián és Karakas Hedvig valószínűleg dobogóra állhatott volna Varsóban.

Tóth László szerint a budapesti vb sokkal nehezebb lesz, így rövid pihenő után gőzerővel kell készülni az év legnagyobb viadalára, ahol szintén érmeket vár a magyaroktól a Papp László Budapest Sportarénában.

Az elnök azzal elégedett, hogy Magyarország kapta meg a jövő novemberi U23-as Eb rendezési jogát. Hozzátette, a 2013-as remek lebonyolítás után 2020-ra olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra pályázik Budapest, egy évvel korábban pedig a junior vb megrendezése a cél.

Varsóban a 18 fős magyar küldöttség Csernoviczki Éva (48 kg) és Joó Abigél (78) révén két bronzéremmel zárta az egyéni küzdelmeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik