Sport

Eligazolt Fehérvárról az egyik legjobb magyar jégkorongozó

Vas János (Array)
Vas János (Array)

A DVTK Jegesmedvék csapatában folytatja pályafutását Vas János, az egyik legjobb magyar jégkorongozó.

Nagyon egyszerű volt megegyeznünk a következő két évről. Követem a magyar bajnokságot és látom, hogy a DVTK évről évre fejlődik. Ez nekem is egy új kihívás. Szeretnék segíteni abban, hogy a csapat továbblépjen a Kontinentális Kupában, hogy újra megnyerje a MOL Ligát, és szeretném segíteni a fiatalokat is

– jelentette ki a 33 éves válogatott hokis, aki szerint már nagyon kicsi a különbség az EBEL és a MOL Liga között. Úgy véli, utóbbi legjobb együttesei már felveszik a versenyt az EBEL-ben szereplő gárdákkal.

Vas János Dunaújvárosban kezdett jégkorongozni, majd 18 éves kora előtt Svédországba költözött, 2002-ben az NHL-ben szereplő Dallas Stars megszerezte a játékjogát a draft második körében a második választással. Egészen 2005-ig Svédországban folytatta pályafutását, majd a Dallas Észak-Amerikába rendelte, és farmcsapatában, az AHL-ben szereplő Iowa Starsban játszatta három éven keresztül.

Később európai elitbajnokságokban jégkorongozott Svédországban, Csehországban, Franciaországban és az EBEL-ben, tavaly a Fehérvár AV19-et erősítette. Tagja volt a 2008-ban, Szapporóban világelitbe feljutott magyar válogatottnak, majd egy évvel később az A csoportos világbajnokságra 70 év után visszatérő csapatnak is, illetve egy éve az akkor szintén az elitben szereplő gárdának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik